"Ντού" στου ΜΕΤΑΞΑ μέλη του Ρουβίκωνα

Σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά εισέβαλαν μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 25 άτομα μπήκαν στις 11.45 σε γραφείο γιατρού στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου και αφού τον εξύβρισαν και τον απείλησαν πέταξαν κάποια φυλλάδια και αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή τους στo indymedia, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων τα εξής: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί από έναν εργαζόμενο, από έναν προλετάριο να παίξει κορώνα-γράμματα την δική του υγεία ή ακόμα χειρότερα την υγεία ενός δικού του ανθρώπου και να κάνει τον δημοσιογράφο με κρυφές κάμερες ή να καλέσει την αστυνομία να συλλάβει έναν γιατρό που απαίτησε χρηματισμό για να κάνει τη δουλειά του. Όποιος απαιτεί κάτι τέτοιο είτε ποτέ του δεν βρέθηκε σε πραγματική ανάγκη έχοντας την άνεση να πληρώνει ιδιωτικά νοσοκομεία, ή δεν καταλαβαίνει (ή δεν νοιάζεται) για τις πραγματικές ζωές, πραγματικών ανθρώπων».
Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», που ασκούν συνολική κριτική για το σύστημα υγείας, εξηγούν πως «επιλέξαμε να επισκεφτούμε αυτή τη φορά τον έναν εκ των διευθυντών της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Μεταξά, […] που είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού και να του εξηγήσουμε ότι βρίσκεται πια στο φως. Να του το εξηγήσουμε εμείς που δεν έχει κανένα τρόπο να μας εκβιάσει, με τις συνθήκες δύναμης αντεστραμμένες. Και να γίνει φορέας ενός μηνύματος σε όλη τη φάρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου