Ο Εθνικός 1-0 τον Αμπελακιακό

Τα βρήκε σκούρα ο Εθνικός απέναντι στον αξιόμαχο Αμπελακιακό τον οποίο κέρδισε με 1-0 χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε  ο Μάναλης στα χασομέρια του αγώνα.
 Ο Εθνικός επέλεξε να  αφήσει εκτός  τα περισσότερα βασικά του στελέχη απέναντι στον Αμπελακιακό που  ειδικά στο α΄ μέρος  επέλεξε να  στήσει ένα αμυντικό τείχος  μπροστά στην εστία του στην προσπάθεια του να διαφυλάξει  τα νώτα του.

 Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ωστόσο ο Αμπελακιακός ισορόπησε, βγήκε κανά δύο φορές στην κόντρα, με αξιώσεις.
Στην πρώτη καλή φάση για γκολ η κεφάλια του Κομνηνού στο 8' πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Παρόμοια τύχη είχε η κεφάλια του Λεωνιδόπουλου στο 15' ύστερα από σέντρα του Γερόλυμου.
Πολύ όμορφος συνδυασμός των παικτών του Εθνικού στο 21', ο Γκέσιος δεν πρόλαβε οριακά την μπάλα.
Στο 23' ύστερα από πολύ όμορφο συνδυασμό των κυανόλευκων η μπάλα κατέληξε στον Κομνηνό ο οποίος με δυνατό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αμπελακιακού ενώ στην επαναφορά ο Σωπασής δεν κατάφερε να σκοράρει.Ακολούθησε η πολύ επικίνδυνη σέντρα του Γκέσιου στο 30', η άμυνα όμως των φιλοξενούμενων αποσώβησε τον κίνδυνο.
Πολλαπλές καθυστερήσεις και πάγωμα παιχνιδιού από πλευράς Αμπελακιακού οδήγησαν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Η πρώτη επικίνδυνη φάση ήταν και πάλι για τον Εθνικό, που απείλησε με απευθείας κόρνερ του Παυλάκη.
Στο 55' ο Κομνηνός πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Αμπελακιακού ύστερα από σέντρα, ο τερματοφύλακας όμως εξουδετέρωσε για άλλη μια φορά παραχωρώντας κόρνερ.
Στο 57' και πάλι ο Κομνηνός ύστερα από ιδανικό συνδυασμό με τον Λεωνιδοπουλο έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε λίγο άουτ.
Στο 63' ο Παυλάκης έπιασε την κεφάλια νικώντας κατα κράτος τον αντίπαλο του ύστερα από σέντρα του Κομνηνού, η μπάλα όμως πέρασε μόλις άουτ.
Στο 77' ο Κομνηνός τρύπησε την άμυνα του Αμπελακιακού, το σουτ του όμως από πλεονεκτική του θέση μπλόκαρε εύκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας. 
Στο 78´ ο Αμπελακιακός απείλησε για δεύτερη μόλις φορά με τον Σταφσουλάι την εστία του Εθνικού, πάνω στη γραμμή όμως ο Μπενά με ηρωική προσπάθεια έδιωξε.
Το καλό το κράταγε για το τέλος η ομάδα του Εθνικού και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το 90' με τον Μακρυγιάννη να πασάρει στον Μάναλη ο οποίος σημαδεύοντας την πάνω αριστερή γωνία του τέρματος δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα να αντιδράσει γράφοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.
ΕΘΝΙΚΟΣ:Βουτσινάς,Βλάχος,Γερόλυμος(70΄Μάναλης),Μπένα,Πεχλιβανίδης,Κατίδης,Κομνηνός(80΄Μακρυγιάννης),Λεωνιδόπουλος,Γκέσιος,Σωπασής (61΄Μισέλ),Παυλάκης.
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ:Καρνέσης, Κουσουρής, Λιάτος,Κοφσανίδης,Χαλούλος,, Σγούρδας, Τσαγκάρης, Κοκλιώτης,Λίτσι,Ράμα, Σταφσουλάϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου