Κόλλησε ο Ιωνικός 1-1 στην ψυχωμένη Προοδευτική

 Φοβερή ατμόσφαιρα στην Νεάπολη
Μεγάλο παιχνίδι, ντέρμπι από τα παλιά είχαν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου 3000 φίλαθλοι που βρέθηκαν  πρίν λίγο στην Νεάπολη στο τοπικό ντέρμπι Ιωνικού - Προοδευτικής που έληξε στο 1-1.
 Τι κι αν ο αήττητος Ιωνικός ήταν  στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας του 4ου ομίλου, τι κι αν η Προοδευτική μόλις την προηγούμενη αγωνιστική έκανε "σεφτέ", αυτά τα ντέρμπι είναι
άλλη αίσθηση, μετρούν πολλά, δικαιώνοντας αυτούς που ορθώς υποστηρίζουν ότι σε τέτοια ντέρμπι  είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες..
 Μέσα σε μια  καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φανατικοί φίλοι του Ιωνικού μετατρέποντας την Νεάπολη σε καμίνι, που όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι σε καμμιά περίπτωση δεν ξέφυγε - οι ποδοσφαιριστές  της Προοδευτικής άντεξαν και πήραν  ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στον Ιωνικό που  ήθελε όσο τίποτε αυτή την νίκη, όμως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αφού τα ατού του υστέρησαν η μάλλον εγκλωβίσθηκαν στην  καλοστημένη  αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.
 Ωστόσο το παιχνίδι  στο δεκάλεπτο 30-40  στρώθηκε "πιάτο" στον Ιωνικό.
 Η Προοδευτική έμεινε με 10 παίχτες στο 32΄ όταν ο Κουσουρής σαν τελευταίος ποδοσφαιριστής  ανέτρεψε τον εφορμούντα Σαπαλίδη, μιά φάση οριακή μέσα - έξω στην περιοχή της Προοδευτικής με το φάουλ που καταλογίσθηκε να περνάει ανεκμετάλευτο, και στο 39΄ ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Καλαιτζίδη που προσπάθησε να  διώξει σε κόρνερ - με καθυστέρηση βέβαια κι αφού χρειάσθηκε η  γνώμη του βοηθού του κ. Αργύρη.
 Εδώ είχαμε διαμαρτυρίες από πλευράς Προοδευτικής, όμως τίποτε δεν άλλαξε ο Σαπαλίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που δεν ήταν καλά χτυπημένο, δίνοντας την ευκαιρία στον σταθερότατο Μπαντίκο να αποκρούσει με τα πόδια.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η Προοδευτική σε αυτό α΄ μέρος έδωσε χώρο  στον Ιωνικό, και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις απειλώντας μάλιστα στο 14΄  με κεφαλιά του Θεωδωράκη, και στο 21΄ με τον Κανελόπουλο που βγήκε τετ α τετ με τον Λέτσο, να του κλείνει  τον δρόμο έγκαιρα -  ενώ ο Ιωνικός είχε μια κεφαλιά του Αργυρίου στο 18΄ που απέκρουσε ο Μπαντίκος  ένα δυνατό σούτ του Ζήλο στο 28΄ που δεν ανησύχησε .
 Από εκεί και πέρα ο Ιωνικός έχοντας την αριθμητική υπεροχή  προσπάθησε να κλείσει την Προοδευτική ωστόσο εκτός από μια δύο  καλές φάσεις δεν είχε την καλή τελική μπαλιά. και σαν να μην έφθανε  αυτό στο 44΄ ο Μπελέρης με ένα σούτ από 30 μέτρα βρήκε εκτός θέσης τον Λέτσο παγώνοντας την Νεάπολη  δίνοντας το προβάδισμα στην Προοδευτική.
  Πάντως τοι ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ιδανικό για τον Ιωνικό, αφού στο 47΄ ο  Πέεφ με εντυπωσιακό γυριστό σούτ μετά από ασίστ κεφαλιά του Κρητικού, ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε αποθέωση από τον φανταστικό κοινό του Ιωνικού.
 Κι ενώ  το γήπεδο έγειρε προς την πλευρά της Προοδευτικής, οι επιθέσεις  των παιχτών του Ιωνικού ήταν ανορθόδοξες,  με την  άμυνα της Προοδευτικής που  μέχρι χθές είχε προβληματίσει σήμερα να είναι εξαιρετική.
 Ο Ιωνικός έμεινε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του Κυριακίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78΄ που προσπάθησε να σταματήσει τον Ζελέκου, ενώ με δεύτερη κίτρινη κάρτα  αποβλήθηκε κι ο Μειμάρογλου του Ιωνικού στο 88΄ που προσπάθησε να σταματήσει τον Ζελέκου.
 Ο βραχύσωμος επιθετικός των βυσσινί δεν μπόρεσε να τελειώσει τις 2 ευκαιρίες που του παρουσιάσθηκαν , όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας, σε κόντρα  επιθέσεις κι ενώ όλος ο Ιωνικός είχε βγεί μπροστά  ψάχνοντας στα τελευταία λεπτά το γκολ της νίκης.
 Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Καλαιτζίδης με απευθείας κόκινη για σκληρό φάουλ στον Σαπαλίδη.
Από τον Ιωνικό που όπως είπαμε δεν ήταν αυτός που θα ήθελαν οι οπαδοί του, ξεχώρισε ο Πέεφ, ο Κρητικός, πάλεψε ο Αργυρίου.
 Στην Προοδευτική ξεχώρισε όλη η αμυντική γραμμή μαζί με τους Μπελέρη, Μπεσού Κανελόπουλο και τον γκολκήπερ Μπαντίκο.
 ΙΩΝΙΚΟΣ: Λέτσο,  Κατσικιάς, Ζέλο( 76΄ Καμαρά), Παντελίδης, Μειμάρογλου, Κρητικός, Καραλής ( 82΄ Ντούλιας) Σιμιτζής( 65΄ Κυριακίδης), Αργυρίου, Σαπαλίδης
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκος, Κουσουρής, Καλαιτζίδης, Ζίζηλας, Θεωδωράκης, Πατσατζόγλου, Πέτας ( 65΄ Ζελέκου),  Μπέλερης, Μπεσού ( 73΄  Μύρκος) Κανελόπουλος, Πέττας ( 56'  Ξυγκάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου