ΣτΕ:"Oριστικά αντισυγματικός ο νόμος Παππά"

 "Ούστ" στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίστες- έκθετοι οι κυβερνητικοί που χάνουν την αξιοπιστία τους
στα μάτια του λαού!!
 "Τους φτύνουν" κι αυτοί κάνουν πως .. βρέχει!!
Αντισυνταγματικός κρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το ΣτΕ ο νόμος Παππά με ψήφους 14-11.
Πρόκειται για πλήρη ανατροπή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, χωρίς να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο νόμος ακυρώνεται και όλη η διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα «κατεδαφίζεται» και δεν υπάρχει δυνατότητα διορθωσής της.
Κάτι που σημαίνει ότι τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, οι άδειες που έχουν δοθεί είναι στον «αέρα» και τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στους υπερθεματιστές.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το ΕΣΡ ήταν το μόνο αρμόδιο για να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ότι κακώς έγινε με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού, του Νίκου Παππά.
Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα, σαν να μην έχει γίνει διαγωνισμός και το ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί θα είναι εκείνο που θα αναλάβει τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου εξερχόμενος από το κτίριο λίγο μετά τις 23:15 δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ που περίμεναν απέξω και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα αν η Δικαιοσύνη ήρθη στο ύψος των περιστάσεων.
Νωρίτερα δόθηκε σκληρή μάχη, καθώς υπήρξε ομάδα δικαστικών που πρότειναν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος αλλά να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί, προκειμένου να διορθωθούν με βάση το σύνταγμα τα κακώς κείμενα που είχαν γίνει στον διαγωνισμό των καναλιών. Αυτή όμως η άποψη δεν επικράτησε.
Σε μία πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν μετά από την απόφαση του ΣτΕ «επιστρέφουμε σε καθεστώς ανομίας που υπήρχε και πριν». Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το τηλεοπτικό τοπίο τις επόμενες ημέρες.
Ποτάμι: Να παραιτηθεί ο Νίκος Παππάς -Να απολογηθεί ο Τσίπρας
Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου των τηλεοπτικών αδειών, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ζητά την παραίτηση του Νίκου Παππά.
Παράλληλα, ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί για τον νόμου που έφερε, αναγνωρίζοντας το λάθος του.
«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ. Παππάς, με την άδεια του κ. Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν ''SIRIZATV''», αναφέρει σε ανακοίνωσή του τοκόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και προσθέτει:
«Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ. Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου