Το Συμβούλιο Επικρατείας ξεφτίλισε την κυβέρνηση!!

Ανατροπή δεδομένων στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 
Με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά οι δικαστικοί έκαναν δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κρίνοντας ότι πρεπει να μπει η συζήτηση στην ουσία.
H αποψινή απόφαση ενδέχεται να ανατρέψει τα πάντα και
να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αφού η κυβέρνηση έχει στηρίξει στο διαγωνισμό όλη τη ρητορική της.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου που είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαγεωργίου να επανήλθε σήμερα και με νέα τοποθέτησή του να στήριξε και πάλι τις θέσεις του.Στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου είχαν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.
Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων (4) τηλεοπτικών αδειών, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).
Επίσης στρέφονται κατά της απόφασης να μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες στο υπουργό Επικρατείας, αντί του ΕΣΡ, ξεπερνώντας την συνταγματική επιταγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου