Φορολογικό "αντίο" της οικογένειας Αγγελοπούλου από την Ελλάδα


Το ζεύγος Αγγελοπούλου μοιάζει σφόδρα ενοχλημένο από την κυβέρνηση.
Την περασμένη Πέμπτη απέσυρε και εμπράκτως την εμπιστοσύνη του από τον Αλέξη Τσίπρα, με ένα φορολογικό αντίο στην Ελλάδα. Ο μεν Θεόδωρος αποχώρησε από μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιριών, στα οποία συμμετείχε, η δε Γιάννα διέκοψε τις εργασίες της ως δικηγόρος – μέλος του ΔΣΑ. Με δύο λόγια έγιναν κάτοικοι εξωτερικού και φορολογικώς. Τι συνέβη;
Πρέπει να έγινε κάτι πολύ χοντρό ανάμεσα στον Τσίπρα και το επιχειρηματικό ζεύγος, για να πάρουν των ομματιών τους από την Ελλάδα αυτοί που έκαναν τόσα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστες ώρες από τη νίκη της Αριστεράς τον Ιανουάριο του 2015, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου αιφνιδίασε με μια ζωντανή εμφάνιση της στον Αlpha. Η ικανοποίηση της για το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.
«Τέρμα το παλιό. Η εμφάνιση κάθε νέου στην πολιτική ζωή, είναι κάτι το θετικό. Είμαι απέναντι σε κάθε αντίληψη που θεωρεί ότι τα πράγματα δεν πρέπει να κινούνται αλλά επιλέγει την ακινησία. Τις βλέπω τις αλλαγές, τις προσδιόρισε η απόφαση των ανθρώπων» δήλωσε και πρόσθεσε. Είμαι υπέρ της αλλαγής».
   
Μόνο τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωσε. Οι φήμες είχαν οργιάσει ότι ο Τσίπρας προόριζε τη Γιάννα (ή ότι η Γιάννα πίεζε τον Τσίπρα) για το Προεδρικό Μέγαρο. Έπεσαν έξω. Λίγους μήνες μετά, με πρωτοβουλία της Γιάννας, Κλίντον και Τσίπρας έρχονταν κοντά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του πρώην Αμερικανού προέδρου.
Σπουδαία η πάσα του Αγγελόπουλου που τυγχάνει να είναι μόνιμος χρηματοδότης του Ιδρύματος. Και επειδή όλα αυτά τα ρουσφέτια συνηθίζεται να είναι ανταποδοτικά, πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που αρνήθηκε να πράξει ο πρωθυπουργός για τους Αγγελόπουλους; Τι του ζητήθηκε και σε τι είπε όχι.
Οι Αγγελόπουλοι με την πράξη τους δεν έστειλαν μόνο στον πρωθυπουργό ένα ισχυρό μήνυμα δυσαρέσκειας, αλλά και στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.
Όσο για τον Θ.Αγγελόπουλο είναι η δεύτερη ήττα του στα ξένα γι’ αυτόν χωράφια που αποφάσισε να μπεί. Η πρώτη ήταν στον εκδοτικό χώρο απ’ όπου αποχώρησε μόλις πήρε την πρώτη κρυάδα της αποτυχίας.
Πηγή: www.trelokouneli.gr/ |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου